Så här väljer du rätt snickare i Uddevalla - Våra tips & Råd

Att anlita en hantverkare är en enkel uppgift, men att anlita någon som verkligen är professionell och som lyssnar på dina önskemål är tämligen svårare. När du ska välja Snickare i Uddevalla är det en hel del saker som du behöver ha i åtanke. Du vill troligtvis få till ett riktigt bra pris, men du vill också att kommunikationen emellan ska vara bra och att arbetet slutförs i rätt tid.

Några av de delar vi kommer gå igenom i artikeln 

  • Så hittar du rätt hantverkare
  • Kontakta en branschorganisation
  • Be om F-skattsedel 
  • Ta reda på vilka försäkringar hantverkaren har

Hitta en duktig snickare i Uddevalla

Det första steget i att anlita en hantverkare är att hitta en som du känner dig trygg med. Har du vänner och bekanta som har anlitat Snickare i Uddevalla tidigare kan du med fördel fråga hur deras upplevelse var och om de var nöjda. Du kan även ta kontakt med en branschorganisation för att på detta sätt ta reda på vilka snickeriföretag i Uddevalla som finns nära dig.


Branschorganisationer är väldigt bra att använda sig av för att säkerställa att du hittar en trygg och säker hantverkare som lever upp till förväntningarna. Den snickare som du anlitar bör vara utbildad och ha kunskap inom området, men företaget ska också ha en bra försäkring som täcker upp för eventuella problem och fel. Den vanligaste (och viktigaste) försäkringen är en ansvarsförsäkring som innehåller ett färdigställandeskydd. Vi på Snickare Uddevalla har de försäkringar och den utbildning som krävs för alla våra bygg & snickeritjänster

Offert och avtal från snickaren

När du anlitar en snickare i Uddevalla ska du alltid se till att be om en offert. Offerten ska vara skriftlig och inkludera moms. I offerten ska alla arbetsmoment som ska utföras vara specificerade. Det enklaste och bästa för båda parter är att specificera enligt olika kategorier, t.ex. en kategori för material och en kategori för timpris, arbete m.m. På så sätt blir det lättare att urskilja alla delar arbetet kräver.


När offerten är godkänd av dig som kund och du vill anlita snickeriföretag Uddevalla är det dags att skriva ett avtal. Precis som vid offerten ska detta vara ett skriftligt avtal som båda parter signerar. Det finns olika avtal att använda sig av för olika ändamål. Ska du till exempel bygga nytt eller göra en tillbyggnad kan du använda dig av ABS 09 formuläret som finns att skriva ut.

En tydlig faktura är viktigt när man ska anlita snickare

Olika snickeriföretag använder olika prisalternativ när det är dags att fakturera kunden. Det vanligaste är fast pris, löpande räkning eller ett ungefärligt pris. Det bästa är alltid att välja ett fast pris, eftersom du då vet hur mycket fakturan kommer att hamna på när arbetet är klart. Det är också viktigt fakturan är specificerad, för att du ska kunna veta vad det är som du betalar för.


Kostnadsfri offert & hembesök från Snickare Uddevalla

Vi på Snickari Uddevalla erbjuder hela Västra Götalands län kostnadsfritt hembesök & offert till ert kommande snickeriarbete. Våra professionell snickare från Uddevalla går igenom era tankar tillsammans med er och hittar en lösning!

Boka möte med våra snickare i Uddevalla!

Om du behöver hjälp med ditt byggprojekt kan du använda formuläret för att boka ett kostnadsfritt möte så att våra snickare i Uddevalla kan inspektera ditt projekt och även bistå med fri konsultation.