Planerar du att bygga hus? - tips från skicklig hantverkare i Uddevalla

Att skapa ett drömboende är något som många strävar efter, men här är det vanligt att vela om huruvida det är bäst att köpa nytt eller om huset ska byggas själv. Väljer du det sistnämnda finns det många saker att tänka på, men även många fördelar. Att bygga ett hus på egen hand, eller med hjälp av en Snickare i Uddevalla, gör att du kan designa huset som du själv vill.

Artikeln är baserad på följande punkter

  • Bästa tipsen för husbygget
  • Sänk dina uppvärmningskostnader med bra isolering & andra tips
  • Planering är A och O när du planerar att bygga hus 
  • Rätt isolering är avgörande

Planering är A och O när du planerar att bygga hus 

Att bygga hus utan eller delvis med hjälp av hantverkare kräver mycket kunskap och erfarenhet. I de allra flesta fall väljer många att anlita ett Snickeriföretag i Uddevalla för de där extra knepiga momenten som de inte klarar av eller vågar ge sig på själv. Något som är vanligt att åsidosätta är planeringen, men utan planering är risken stor att projektet misslyckas. Försök att vara så detaljerad i din planering som möjligt.


Att vilja planera inredning, material och tapeter är naturligtvis väldigt vanligt, men innan du beger dig in på de mer estetiska aspekterna behöver själva husbygget planeras. I denna planering ska du få med kontakten med banken, ansökningar om bygglov, analyser av den ekonomiska situationen, men också få en klar bild av vad du vill ha. Din planering är klar när du har en realistisk bild och dina förväntningar är tydliga.


Tomtmark och isolering - viktiga aspekter vid husbygge

Oavsett om du har en befintlig tomt eller om du ska välja en för första gången behöver du göra en ordentlig undersökning. Här är det viktigt att du säkerställer så att tomten lämpar sig för just ditt hus och att det inte finns några begränsningar som kan sätta käppar i hjulet. Tomten som du väljer ska även ha en fastighetsbeteckning, vilket är en beteckning från Lantmäteriet.


En annan sak som är viktig att tänka på i samband med ditt husbygge är isoleringen. Isolering kanske inte är något av det första du tänker på, men genom att välja rätt kan du spara in otroligt mycket pengar. Din isolering kommer att ligga till grund för de värmekostnader som du kommer att ha, men isoleringen är också ett skydd som ska minimera risken för fuktskador.

Håll nere kostnaderna

Majoriteten av alla som ska bygga ett hus vill att kostnaderna blir så låga som möjligt och det finns flera sätt att lyckas med detta. När du anlitar oss kommer du att kunna nyttja ROT-avdraget, vilket ger dig 30 % reducering på arbetskostnaderna. Kontakta oss, din snickare i Uddevalla, om du är intresserad av att bygga ett eget hus så hjälper vi dig med hela eller delar av ditt husbygge.


Kostnadsfri offert och hembesök i hela Uddevalla 

Vi på Snickare Uddevalla erbjuder hela Uddevalla kostnadsfri offert och hembesök när ni ska planera ert kommande snickeriarbete. Våra professionell snickare går igenom era projektdrömmar tillsammans med er och hittar en lösning som passar båda parter.

Boka möte med våra snickare i Uddevalla!

Om du behöver hjälp med ditt byggprojekt kan du använda formuläret för att boka ett kostnadsfritt möte så att våra snickare i Uddevalla kan inspektera ditt projekt och även bistå med fri konsultation.